مقاله

علائم خرابی استارت خودرو و راه های رفع آن

علائم خرابی استارت خودرو

استارت خودرو، به عنوان یکی از قسمت‌های اساسی سیستم راه‌اندازی خودرو، نقش حیاتی در آغاز عملکرد موتور دارد. با این حال، خرابی استارت می‌تواند باعث ایجاد مشکلات برای صاحبان خودرو شود. خوب است بدانید که در صنعت خودروسازی، خرابی استارت می‌تواند ناشی از عوامل متنوعی مانند اتصالات برقی نامناسب، کمبود باتری، قطعات فرسوده، مشکلات در سیستم تزریق سوخت و یا مشکلات در سیستم انتقال قدرت باشد. این مشکلات باعث می‌شوند که خودرو به صورت ناگهانی و بدون هشدار قبلی، قادر به روشن شدن موتور نباشد.

خرابی استارت خودرو می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد روزمره خودرو داشته باشد. علاوه بر تأخیرها و ناراحتی‌هایی که برای راننده ایجاد می‌کند، در مواقع اضطراری نیز می‌تواند به مشکلات و خطرات جدی تبدیل شود. در این مقاله، به بررسی استارت خودرو، خرابی و راه‌های رفع آن می‌پردازیم.

استارت چیست؟

استارت چیست

استارت خودرو در واقع یک دستگاه الکتریکی است که وظیفه دارد تا انرژی الکتریکی را به مکانیکی تبدیل نماید و در نهایت موجب روشن کردن موتور و پیشرانه خودرو شود. جهت شروع این فرآیند نیاز است تا نیروی برق از بخش باتری ماشین به قسمت استارت انتقال پیدا کند. خوب است بدانید که وجود میدان‌های همنام مغناطیسی اساس کار در استارت خودرو به شمار می‌رود. در حقیقت قسمت استارت خودرو، متشکل از دو آهنربا الکتریکی است که قدرت استارت به نیروی آهنربا بستگی دارد.

گفتن این نکته خالی از لطف نیست که استارت ماشین با تبدیل نمودن نیروی برق به انرژی مکانیکی، وظیفه دارد تا این انرژی را به میل لنگ یا محور موتور منتقل نماید. در نهایت بر اثر حرکت میل لنگ، فرایند احتراق در پیشرانه صورت می‌گیرد و موجب روشن شدن موتور ماشین می‌گردد. نکته جالب این جاست که جهت تکمیل شدن فرایند و سیکل احتراق و در نتیجه روشن شدن موتور خودرو، نیاز دارد تا دور موتور به 100 دور در دقیقه بالا برود. این روند به خصوص در خودروهای امروزی مشهودتر است.

پیشرانه خودرو پس از به انجام رسیدن این فرایند، به صورت خودکار فعالیت خود را ادامه خواهد داد. به عبارتی دیگر، وقتی سوئیچ خودرو را بچرخانید، جریان الکتریکی تولید شده توسط باتری به بخش استارت انتقال خواهد یافت، پس از آن خودرو شما روشن خواهد شد. خرابی استارت می‌تواند باعث مشکلات جدی برای خودرو و راننده شود و در مواقع اضطراری نیز می‌تواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد.

علائم خراب شدن استارت

علائم خراب شدن استارت

علائم خراب شدن استارت خودرو می‌تواند به صورت گوناگونی ظاهر شود و نشان دهنده این است که استارت خودرو در وضعیت غیر عادی قرار گرفته است. وقتی راننده کلید استارت را بچرخاند و استارت خودرو به درستی کار نکند، این ممکن است نشانه‌ای از خرابی استارت باشد. همچنین صداهای غیرمعمولی مانند صدای غیر عادی در هنگام استارت خوردن، صدای چرخش با سختی یا صدای خرد شدن ممکن است از خرابی استارت خبر دهند.

اگر موتور خودرو با تأخیر روشن شود یا پس از چند بار تلاش استارت شدن، روشن نشود، احتمال خرابی استارت وجود دارد. به علاوه تماس برقی ضعیف بین استارت و باقی سیستم برقی خودرو و چراغ یا سیستم‌های الکترونیکی که در نهایت به تمام شدن باتری ماشین منجر می‌شوند نشانه‌های خرابی استارت هستند. دلایل دیگری همچون تمام شدن زغال استارت، جدا شدن اتصالات و گیر کردن ذغال‌ها که ناشی از کثیفی و ایراد در موتور استارت است، جزو دیگر عوامل در مورد عدم استارت خودرو محسوب می‌شوند.

علائم خرابی دنده استارت

علائم خرابی دنده استارت خودرو ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • نچرخیدن موتور پس از فشار دادن دکمه استارت
  • صدای تیک مانند از محفظه موتور
  • قفل شدن موتور
  • خرابی سیم کشی و اتصالات
  • شکستگی دنده استارت
  • خرابی باتری

به عنوان مثال، فراموش شدن شارژ باتری و یا خراب شدن باتری می‌تواند سبب نچرخیدن موتور استارت شود. همچنین، صدای تیک مانند از محفظه موتور نیز می‌تواند نشانه خرابی استارت باشد. در برخی موارد، قفل شدن موتور، خرابی سیم کشی و اتصالات، شکستگی دنده استارت و خرابی باتری نیز ممکن است علائم خرابی دنده استارت باشند.

علائم خرابی اتوماتیک استارت

خوب است بدانید که اتوماتیک استارت که به سلونوئید نیز معرف است به راحتی خراب نمی‌شود. این قطعه معمولا بر اثر کهولت و مدت زمان استفاده فراوان دچار خرابی و آسیب می‌شود. از شایع‌ترین علائم خرابی اتوماتیک استارت می‌توان به روشن ماندن استارت پس از روشن شدن خودرو و استارت نخوردن خودرو اشاره کرد.

علائم خرابی دو شاخه استارت

علائم خرابی دو شاخه استارت

دو شاخه استارت یا همان شیر استارتر رله الکتریکی قوی است که وظیفه دارد تا جریان برق موتور استارت و باتری را کنترل نماید. معمولا مواردی نظیر صدای سکوت بعد از چرخاندن سوییچ، خوردگی و زنگ زدگی، شل شدن اتصالات دوشاخه استارت جزو علائم خرابی این قطعه محسوب می‌شود.

علت هرز چرخیدن دنده استارت

هرز چرخیدن دنده استارت می‌تواند به دلایل متعددی اتفاق بیفتد. خوب است بدانید که ولتاژ پایین باتری، شکست Bendix استارت، دو شاخه معیوب و شل شدگی یا خرد شدگی سیم کشی می‌تواند از علائم اصلی هرز چرخیدن استارت باشند.

علت درگیر نشدن دنده استارت

لازم به ذکر است که عواملی همچون، ولتاژ پایین باتری، شل بودن سر باتری، خرابی اتوماتیک استارت یا خوردگی سیم کشی خودرو می‌تواند دلایل درگیر نشدن دنده استارت باشند.

عیب یابی استارت از روی صدا

صداهایی همچون جیغ کشیدن خودرو بعد از استارت زدن، صدا در هنگام عبور از سرعت گیر، هنگام ترمز کردن، دور زدن و شنیدن صدای سوت از داخل کاپوت ماشین می‌تواند نشانه‌هایی مبنی بر خرابی استارت خودرو باشند.

 سخن پایانی

در این مقاله به بررسی علائم خرابی استارت خودرو پرداختیم. در هر صورت، در صورت مشاهده هرکدام از این علائم، تعمیر و تشخیص خرابی توسط یک تکنسین ماهر واجد تخصص تعمیرات خودرو توصیه می‌شود. تکنسین متخصص در این حوزه می‌تواند با بررسی دقیق استارت و سیستم برقی خودرو، علت خرابی را تشخیص داده و تعمیرات لازم را انجام دهد. 

بنابراین، برای تعمیر خرابی استارت خودرو می‌توانید از کمک تیم امداد خودرو پا به پا استفاده کنید. تعمیرکاران امداد خودرو پا به پا در سریع‌ترین زمان ممکن عیب خودرو را تشخیص داده و وسیله نقلیه شما را به بهترین نحو تعمیر می‌کنند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *